Lana Brunell

Krönikor 2012

2012

Stolt morsa

Här har man harvat runt hela sin ungdom i gamla sunkiga replokaler som legat i mörka P-hus, eller källare med trasiga asbesttak. Lokaler fyllda med gamla ölburkar, tomma vinpavor, pizzakartonger med capricciosarester, fimpar, begagnade snusprillor, tuggade tuggummin och 700 kg damm och grus i hörnen. Äggkartonger på väggarna för att isolera och smutsiga, trasiga mattor i olika färg och form på golvet.

Läs mer: Stolt morsa

Vi har blivit en körfamilj

Lana BrunellVilken tur att jag inte fattade vad jag gav mig in i!
Körslaget, ja men det är väl en kul grej, tänkte jag när jag hörde att min gamla kompis och bandkollega från Lakritstuttarna, Louise Hoffsten, fått i uppdrag att sätta ihop en kör från Linköping.

Läs mer: Vi har blivit en körfamilj

Nästa sommar tänker jag inte planera någonting alls

Varenda sommar har jag en massa planer på vad jag ska göra på semestern. Då, när man äntligen är ledig och kan ägna sig åt allt det där man inte hinner eller orkar när man jobbar. Vara kreativ och skriva böcker och musik. Och baka! För DET hinner man ju när man är ledig hela dagarna i 5 veckor. Ta båten några dagar till Visingsö. Måla stugan. Bättra på flåset och äntligen börja springa. Kliva i stövlarna och leta nya kantarellmarker.

Läs mer: Nästa sommar tänker jag inte planera någonting alls

Krönikor

Hellre luggad än snaggad

Det finns bara en i hela världen som kan göra en sådan här sak. Hur tusan lyckades du få in håret här?!
Maken suckade uppgivet medan han försökte trassla ut mitt hår.

Läs mer...

Hm, hur tänkte jag egentligen?

Två veckor i USA under jul och nyår. Först New York, sedan San Francisco och sist Los Angeles. Jag måste ha inbillat mig att solen skiner över hela Amerika året om. Fast jag visste ju mycket väl att det i New York var nästan lika kallt som hemma. Och att det i Los Angeles visserligen var varmare än hemma, men ändå vinter.

Läs mer...